Zaštita podataka

Golia internet trgovina prikuplja sljedeće podatke: ime i prezime, e-mail adresu, kontakt telefon, primarnu adresu i adresu za dostavu, vrijeme i datum registracije i arhivu komunikacije s Golia internet trgovinom te ostale podatke koje korisnik unese. prilikom registracije u internetskoj trgovini Golije. Golia ne odgovara za točnost podataka koje korisnik unese.

Svrha obrade osobnih podataka

Korištenjem Golia internet trgovine korisnik se slaže s važećim Općim uvjetima poslovanja Golia internet trgovine. Korisnik može redovito pratiti sve promjene općih uvjeta poslovanja te posljedično načinu i svrsi obrade prikupljenih osobnih podataka.

Golia internet trgovina prikupljene osobne podatke obrađuje isključivo u svrhu ispunjenja narudžbe (slanje ponuda, računa i ostalih informacija vezanih uz narudžbu) i ostale potrebne komunikacije s korisnikom.

Voditelj obrade osobnih podataka također može koristiti prikupljene osobne podatke za proučavanje kupovnih navika pojedinaca u svrhu izravnog i ciljanog marketinga. Korisnik u svakom trenutku može pisanim putem zatražiti da voditelj obrade trajno ili privremeno prestane koristiti osobne podatke u svrhu izravnog marketinga.

Pretplata na e-novosti

Korisnik se može prijaviti na e-novosti, pomoću kojih ga Golia internet trgovina informira o novim proizvodima u ponudi Internet trgovine te marketinškim aktivnostima i drugim promocijama do otkaza.

Prijavom na e-novosti upravitelj prikuplja sljedeće osobne podatke: ime, prezime, e-mail adresu i IP adresu. U slučaju da se korisnik prijavi kao registrirani korisnik, te adresu i broj telefona.

Nakon slanja obrasca s e-mail adresom, korisnik dobiva potvrdnu poruku na navedenu adresu. Nakon potvrde poruke, korisnik je prijavljen na e-novosti Golia internet trgovine do otkaza. Korisnik se u svakom trenutku može odjaviti klikom na gumb "Odjava" u poslanom mailingu i zatražiti da voditelj osobnih podataka trajno prestane koristiti njegove osobne podatke u svrhu izravnog marketinga.

Zahtjevu će biti udovoljeno u zakonom propisanim rokovima. Korisnik također može zatražiti da ga se informira o obradi njegovih osobnih podataka. Voditelj obrade će pažljivo štititi podatke u skladu sa hrvatskim i europskim zakonodavstvom o zaštiti osobnih podataka.

Registracija

Administrator do otkaza koristi unesene podatke korisnika za obradu narudžbe korisnika, analizu korisničkog iskustva za potrebe poboljšanja, te marketinške analize, što će omogućiti pripremu odgovarajućih ponuda i unapređenje procesa prodaje. Podaci se također mogu koristiti za remarketing. Registracija korisniku olakšava praćenje prošlih kupnji i skraćuje proces kupnje. Golia internet trgovina čuva podatke do otkaza ili odjave u skladu sa hrvatskim i europskim zakonodavstvom o zaštiti osobnih podataka. Korisnik se u svakom trenutku može odjaviti klikom na gumb "Odjava" u primljenom mailingu.

U slučaju da korisnik želi izbrisati korisnički račun, poruka poslana putem kontakt forme mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime korisnika, adresu i e-mail adresu s kojom se korisnik registrirao; poruka mora biti poslana s e-mail adrese kojom je korisnik registriran kao registrirani član i sadržavati zahtjev za brisanje.

Prava korisnika

Korisnik može u svakom trenutku zatražiti da ga se upozna s osobnim podacima koje voditelj obrade obrađuje, ograničiti obradu, brisati, ispraviti ili prenijeti podatke, prigovoriti obradi te podnijeti prigovor Povjereniku za informiranje. Sva pitanja vezana uz zaštitu osobnih podataka i korištenje Golia internet trgovine korisnik može uputiti putem kontakt forme.

Osiguravanje sigurnosti podataka

Podaci koje korisnik dostavi putem obrazaca u Golia internet trgovini ili na bilo koji drugi način (putem e-maila, telefona i sl.) su povjerljivi i tretiraju se u skladu s važećim hrvatskim i europskim zakonodavstvom. Administrator pažljivo štiti osobne podatke i sprječava njihovu zlouporabu. Osobni podaci koristit će se samo u svrhe za koje je korisnik dao privolu. Pristup osobnim podacima iz Golia internet trgovine imaju samo ovlaštene osobe (zaposlenici, ugovorni partneri) s kojima Golia ima sklopljene odgovarajuće ugovore o zaštiti i obradi osobnih podataka.

Podaci koje korisnik povjeri voditelju su povjerljivi. Golia internet trgovina ih ne prosljeđuje trećim neovlaštenim osobama. Osobni podaci mogu se proslijediti partnerima od povjerenja ili zakonom ovlaštenim institucijama, sukladno važećem Zakonu o zaštiti osobnih podataka i Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.

Podaci se mogu proslijediti:

• tvrtkama za obradu podataka i informacijskih usluga koje osiguravaju nesmetan rad internet trgovine i njezina poboljšanja (hosting na serveru, poboljšanje korisničkog iskustva, navigaciju, e-mail marketing i sl.);

• marketinškim agencijama u svrhu remarketinga;

• tvrtkama koje osiguravaju nesmetan proces kupnje (dostavne službe i sl.), ali samo u mjeri potrebnoj za uspješno izvršenje narudžbe;

• ovlaštenim institucijama, ako je propisano zakonom (sud, inspekcija i dr.).

Svi partneri koji imaju pristup osobnim podacima obvezuju se na povjerljivost u skladu sa hrvatskim i europskim zakonodavstvom.

Suglasnost i razdoblje čuvanja

Korištenjem internet trgovine korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže s uvjetima povjerljivosti podataka i načinom korištenja podataka od strane internet trgovine Golia.

Golia internet trgovina čuva podatke do otkaza, odjave ili zahtjeva za brisanje u skladu sa hrvatskim i europskim zakonodavstvom, odnosno dok se ne postigne svrha za koju su podaci prikupljeni ili dalje obrađeni.

Voditelj obrade osobnih podataka je Golia d.o.o., XI Vrbik 3, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

Sva pitanja o privatnosti i obradi osobnih podataka možete poslati putem kontakt forme.